Eee PC Srbija

Serbian Eee PC Community

Foresight Linux Mobile Edition

Posted by brankko On September - 28 - 2008

U moru Linux distribucija prilagođenih raznim netbook računarima zanimljiv je i Foresight Mobile Edition, koji za razliku od prethodno opisanog Ubuntu Netbook Remix-a, sadrži i slobodne i ne-slobodne programe i pakete.

Sa screenshot-a možete primetiti da su poprilično sličnog (takoreći istog) grafičkog interfejsa iz razloga što Foresight Mobile Edition koristi dekstop okruženje koje je Canonical razvio za Ubuntu Netbook Remix.

Foresight Mobile Edition koristi Conary menadžer paketa (čiji su autori Eric Troan, nekadašnji tehnički direktor Red Hat-a, Michael K. Johnso i Matt Wilson, ovaj trio je takođe autor i rPath-a) o kome detaljnije možete pročitati na stranicama Linux-Blog-a.

Instalacioni ISO image možete preuzeti sa zvaničnog sajta, preko torrent-a ili kao USB Installer.

Related Posts

Leave a Reply

VIDEO

TAG CLOUD

Marketing

About Me

Na www.eeepc.iz.rs možete naći osnovne informacije o ASUS Eee PC netbook-ovima, vesti sa domaćeg tržišta, globalne vesti koje mogu biti zanimljive domaćim korisnicima, razna uputstva za instalaciju, podešavanje i korišćenje raznog software-a i hardware-a na Eee PC računarima. U planu je i download sekcija sa raznim multimedjalnim dodacima za korisnike Eee PC-ja.

Twitter

Facebook

Eee PC Serbia on Facebook