Eee PC Srbija

Serbian Eee PC Community

Eee PC pretvoren u digitalni ram za slike

Posted by brankko On April - 16 - 2009

Poslednjih meseci su u svetu popularni takozvani digitalni ramovi za slike. Kod nas jošuvek nisu doživeli toliku popularnost, prevashodno zbog cene, no to ih ne sprečava da hvataju poglede u izlozima prodavnica računarske opreme. Iako su relativno jefitni, mnogima je zanimljivije da sami naprave svoj lični uramljeni foto album. Tako je jedan od korisnika rešio da svoj Eee PC 701 prepravi upravo u jedan ovakav digitalni ram za slike.

Prvo je rasturio svoj Eee PC i pritom odstranio sve delove koji su višak (uglavnom plastične delove kućišta i bateriju). Zatim je montirao LCD ekran sa suprotne strane matične ploče, kako bi ostaivio prostora za hlađenje komponenti. Potom je usledio estetski deo gde je odabrao lep drveni ram u okviru koga je namontirao ekran koji vrti slike. I na kraju kroz završnu obradu, sve ofarbao i ugradio i postolje koje omogućava ovom ramu za slike da uspravno stoji na stolu.

EeePC - digitalni ram za slike

Software-ska podrška je prepuštena Ubuntu Linux-u, koji prilikom startovanja sistema pokreće Firefox pretraživač i sa sajta otvata PHP/Ajax/MySQL skriptu koja je zadužena za promenu slika na ekranu. Na taj način se sa udaljene lokacije bilo kada mogu dodati nove ili izmeniti postojeće slike u ovom zanimljivom digitalnom albumu.

Zanimljivo u svakom slučaju. A ako se neko odluči za sličnim modifikacijama, neka javi :)

Related Posts

One Response to “Eee PC pretvoren u digitalni ram za slike”

  1. linke.rs says:

    Eee PC pretvoren u digitalni ram za slike…

    Interesantna modifikacija ASUS Eee PC-ja prepravljenog u digitalni ram za slike. Za sve ljubitelje modifikacija elektronike….

Leave a Reply

VIDEO

TAG CLOUD

Marketing

About Me

Na www.eeepc.iz.rs možete naći osnovne informacije o ASUS Eee PC netbook-ovima, vesti sa domaćeg tržišta, globalne vesti koje mogu biti zanimljive domaćim korisnicima, razna uputstva za instalaciju, podešavanje i korišćenje raznog software-a i hardware-a na Eee PC računarima. U planu je i download sekcija sa raznim multimedjalnim dodacima za korisnike Eee PC-ja.

Twitter

Facebook

Eee PC Serbia on Facebook